Dijaki DSŠ Lendava 1. in 3. letnika programa Gastronomske in hotelirske storitve so letos praktično izobraževanje v šoli opravili na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih v okviru strokovnih modulov Priprava rednih obrokov, Priprava posameznih skupin jedi in Priprava izrednih obrokov. Ob zaključku praktičnega izobraževanja so dijaki svoje praktično znanje in sposobnosti na strokovnem področju pokazali pri pripravi kosila, ki smo se ga udeležili ravnateljica SGTŠ Janja Prašnikar Neuvirt, ravnateljica DSŠ Lendava Silvija Hajdinjak Prendl, pomočnica ravnateljice DSŠ Lendava Silvija Kolarič, predstojnica OE Murska Sobota ZRSŠ Irena Kumer, direktor Term Lendava in Zdravilišča Radenci Igor Magdič ter učitelji DSŠ Lendava, ki poučujejo teoretični del navedenih strokovnih modulov … Sodelovanje med obema šolama se je okrepilo že v okviru projekta SI-HU Healthy Youth, letošnja izkušnja pa je lep primer sodelovanja na strokovnem področju in dopolnjevanja obveze med pomurskimi srednjimi šolami.