Predmetnik gastronomskih in hotelirskih storitev
http://eportal.mss.edus.si/msswww/programi2022/programi/SPI/gastronomske-hotelske-storitve-dv-2020/posebnidel.htm
KUHAR
Oznaka |
Programske enote |
Obvezno / izbirno |
Skupno število ur |
Število kreditnih točk |
A – Splošnoizobraževalni predmeti |
P1 |
Slovenščina |
obvezno |
213,0 |
12 |
P2 |
Madžarščina I ali Madžarščina II |
obvezno |
213,0 |
12 |
P3 |
Matematika |
obvezno |
213,0 |
12 |
P4 |
Tuji jezik I |
obvezno |
164,0 |
9 |
P5 |
Umetnost |
obvezno |
33,0 |
2 |
P6 |
Naravoslovje |
obvezno |
132,0 |
6 |
P7 |
Družboslovje |
izbirno |
132,0 |
6 |
P8 |
Športna vzgoja |
izbirno |
164,0 |
7 |
Skupaj A |
|
1264 |
66 |
B – Strokovni moduli |
M1 |
Osnove v gostinstvu |
obvezno |
287,0 |
12 |
M2 |
Komuniciranje in poslovanje |
obvezno |
81,0 |
4 |
M3 |
Priprava posameznih skupin jedi |
izbirno |
117,0 |
6 |
M4 |
Priprava rednih obrokov |
izbirno |
150,0 |
8 |
M5 |
Priprava izrednih obrokov |
izbirno |
108,0 |
7 |
M15 |
Peka peciva |
izbirno |
50,0 |
3 |
M19 |
Dekoracije |
izbirno |
50,0 |
3 |
Skupaj B |
|
843 |
43 |
Od tega: C – Praktično izobraževanje v šoli |
M1 |
Osnove v gostinstvu |
obvezno |
60,0 |
3 |
M3 |
Priprava posameznih skupin jedi |
izbirno |
50,0 |
2 |
M4 |
Priprava rednih obrokov |
izbirno |
60,0 |
3 |
M5 |
Priprava izrednih obrokov |
izbirno |
50,0 |
2 |
M15 |
Peka peciva |
izbirno |
30,0 |
1 |
M19 |
Dekoracije |
izbirno |
30,0 |
1 |
Skupaj C |
|
280 |
12 |
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
|
Praktično usposabljanje z delom |
obvezno |
1292 |
53 |
D – Interesne dejavnosti |
|
Interesne dejavnosti |
obvezno |
160 |
7 |
E – Odprti kurikulum |
CRO |
Celostni razvoj osebnosti |
izbirno |
30,0 |
1 |
HMVD |
Higienski minimum in varstvo pri delu |
izbirno |
60,0 |
3 |
UIKT |
Uporabna informacijsko komunikacijska tehnologija |
izbirno |
93,0 |
4 |
GAS |
Gastronomija |
izbirno |
65,0 |
3 |
GOP |
Gostinsko poslovanje |
izbirno |
102,0 |
5 |
PSI |
Psihologija |
izbirno |
33,0 |
1 |
TJS |
TJ za potrebe stroke |
izbirno |
33,0 |
1 |
Skupaj E |
|
416 |
18 |
Zaključni izpit |
|
|
2 |
Skupaj kreditnih točk |
|
|
201 |
NATAKAR
Oznaka |
Programske enote |
Obvezno / izbirno |
Skupno število ur |
Število kreditnih točk |
A – Splošnoizobraževalni predmeti |
P1 |
Slovenščina |
obvezno |
213,0 |
12 |
P2 |
Madžarščina I ali Madžarščina II |
obvezno |
213,0 |
12 |
P3 |
Matematika |
obvezno |
213,0 |
12 |
P4 |
Tuji jezik I |
obvezno |
164,0 |
9 |
P5 |
Umetnost |
obvezno |
33,0 |
2 |
P6 |
Naravoslovje |
obvezno |
132,0 |
6 |
P7 |
Družboslovje |
izbirno |
132,0 |
6 |
P8 |
Športna vzgoja |
izbirno |
164,0 |
7 |
Skupaj A |
|
1264 |
66 |
B – Strokovni moduli |
M1 |
Osnove v gostinstvu |
obvezno |
287,0 |
12 |
M2 |
Komuniciranje in poslovanje |
obvezno |
81,0 |
4 |
M6 |
Postrežba pijač |
izbirno |
117,0 |
6 |
M7 |
Postrežba rednih obrokov |
izbirno |
150,0 |
8 |
M8 |
Postrežba izrednih obrokov |
izbirno |
108,0 |
7 |
M17 |
Mešane pijače |
izbirno |
50,0 |
3 |
M19 |
Dekoracije |
izbirno |
50,0 |
3 |
Skupaj B |
|
843 |
43 |
Od tega: C – Praktično izobraževanje v šoli |
M1 |
Osnove v gostinstvu |
obvezno |
60,0 |
3 |
M6 |
Postrežba pijač |
izbirno |
50,0 |
2 |
M7 |
Postrežba rednih obrokov |
izbirno |
60,0 |
3 |
M8 |
Postrežba izrednih obrokov |
izbirno |
50,0 |
2 |
M17 |
Mešane pijače |
izbirno |
30,0 |
1 |
M19 |
Dekoracije |
izbirno |
30,0 |
1 |
Skupaj C |
|
280 |
12 |
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
|
Praktično usposabljanje z delom |
obvezno |
1292 |
53 |
D – Interesne dejavnosti |
|
Interesne dejavnosti |
obvezno |
160 |
7 |
E – Odprti kurikulum |
CRO |
Celostni razvoj osebnosti |
izbirno |
30,0 |
1 |
HMVD |
Higienski minimum in varstvo pri delu |
izbirno |
60,0 |
3 |
UIKT |
Uporabna informacijsko komunikacijska tehnologija |
izbirno |
93,0 |
4 |
GAS |
Gastronomija |
izbirno |
65,0 |
3 |
GOP |
Gostinsko poslovanje |
izbirno |
102,0 |
5 |
PSI |
Psihologija |
izbirno |
33,0 |
1 |
TJS |
TJ za potrebe stroke |
izbirno |
33,0 |
1 |
Skupaj E |
|
416 |
18 |
Zaključni izpit |
|
|
2 |
Skupaj kreditnih točk |
|
|
201 |